Voorwaarden

Boekingsvoorwaarden

Verhuurder
De landgoedeigenaar is de eigenaar van de woning en verhuurt het huis aan u voor de overeengekomen prijs en periode. Logeren In Toscane, bemiddelt tussen u en de landgoedeigenaar en is gemachtigd om de huurovereenkomst namens de eigenaar met u op te stellen. Logeren in Toscane bezoekt jaarlijks de appartementen en heeft ook contact met de eigenaren.

Prijzen
De huurprijzen zijn in euro per week per huis voor het maximum aantal personen zoals vermeld in de beschrijving. Bij de genoemde prijzen zijn de kosten voor beddengoed, handdoeken, energie, eindschoonmaak en gebruik van het zwembad inbegrepen mits er een zwembad aanwezig is en tenzij anders aangegeven.

Borgsom
Sommige eigenaren wensen een borgsom, dit wordt van te voren vermeld en dient dan bij aankomst voldaan te worden.

Bijkomende kosten
Omdat wij voor verschillende eigenaren appartementen verhuren kan het zijn dat de prijs voor de eindschoonmaak verschillend is. De prijzen voor de eindschoonmaak staan bij elk appartement vermeld. Beddengoed en handdoeken zijn niet altijd aanwezig, voor vertrek wordt u daarover geïnformeerd.   

Winter vakantie
Omdat op veel landgoederen geen aansluiting is op een aardgasleiding zoals in Nederland, maar de verwarming wordt gestookt met LPG is het gebruik van de centrale verwarming in Italië veel duurder dan in Nederland. De eigenaar kan een vergoeding vragen voor verwarmingskosten, voor vertrek wordt u hierover geïnformeerd.     

Toeristenbelasting
In Toscane is sinds 1 juli 2011 de toeristenbelasting ingevoerd. De hoogte van de toeristenbelasting wordt per gemeente bepaald. Deze belasting zult u bij aankomst op het landgoed aan de eigenaar moeten betalen.

Boekingskosten
Per boeking brengen wij u éénmalig een bedrag van € 20,00 boekingskosten in rekening.

Aantal personen
Het is niet toegestaan om de woning met meer personen te bewonen dan bij het huis of appartement genoemd is. Op sommige landgoederen is het mogelijk om een extra bed of een kinderbedje te plaatsen dit dient bij de boeking vermeld te worden zodat wij kunnen informeren bij de eigenaar of dit mogelijk is.

Gehandicapten
Niet alle appartementen zijn geschikt voor gehandicapten, informeer voor boeking bij Logeren in Toscane of deze mogelijkheid bestaat, wij adviseren u graag.

Inventaris
De huizen zijn volledig ingericht. Toch dient u er rekening mee te houden dat u niet altijd een Nederlandse inventaris aantreft. In de meeste huizen is wel een koffiezetter, maar dit is de Italiaanse “Caffettiera”, waar u heerlijke espresso mee kunt zetten. Het Nederlandse koffiezetapparaat treft u bijna niet aan. Italianen zijn ook geen theedrinkers, theepotten komt u dus maar hoogstzelden tegen. Ook theedoeken zijn zeker niet overal aanwezig.

Handdoeken en beddengoed
In bijna alle huizen zijn handdoeken en lakens aanwezig. Indien de handdoeken en lakens aanwezig zijn worden deze bij een verblijf langer dan een week, wekelijks verschoond. Indien u vaker schone handdoeken of lakens wenst zult u zelf een extra set mee moeten nemen. Handdoeken voor gebruik buitenshuis dient u altijd zelf mee te nemen.

Schoonmaak
Gedurende uw verblijf wordt het huis niet tussentijds schoongemaakt. U dient er rekening mee te houden dat de Italiaanse schoonmaak kan afwijken van onze Nederlandse norm.

Reserveringen
U kunt via e-mail of telefonisch reserveren. Zowel via e-mail als ook telefonische boekingen zijn bindend. Na ontvangst van uw reservering sturen wij u altijd een bevestiging van uw boeking. Na ontvangst van de bevestiging van uw reservering betaalt u per omgaande 25% van de huurprijs, vermeerderd met de boekingskosten. Het restant van de reissom moet uiterlijk twee maanden voor vertrek voldaan zijn. Bij boekingen binnen twee maanden voor vertrek dient u de gehele reissom per omgaande aan ons te voldoen.

Aankomst en vertrek
Uw aankomst is gepland op de eerste dag tussen 16.00 uur en 19.00 uur. Uw vertrek is de laatste dag tussen 8.00 en 10.00 uur. Van oudsher is zaterdag de standaard aankomstdag. Soms is het mogelijk om een aantal huizen te reserveren met een flexibele aankomst dag, zeker in het voor – en naseizoen, deze informatie geven wij u graag.

Verzekeringen
wij adviseren u een (doorlopende) reisverzekering en/of een annuleringsverzekering af te sluiten.

Speciale wensen
Als u speciale wensen heeft ten aanzien van het huis en/of de voorzieningen, dan kunt u dit voor de boeking met ons bespreken, wij zullen dan proberen uw wensen te realiseren.

Annuleringen
Wij adviseren u om gelijktijdig met de reservering een annuleringsverzekering af te sluiten zodat u deze kosten bij de verzekeringsmaatschappij kunt claimen.

Uw verblijf
Logeren in Toscane verhuurt oude traditionele huizen op het platteland van Toscane. U dient er dan ook rekening mee te houden dat de wegen naar de landgoederen en de huizen veelal kleinere plaatselijke wegen zijn welke niet in alle gevallen geasfalteerd zijn. Uw verblijf is op het platteland, u zult dan ook kunnen genieten van alle moois van het platteland waaronder allerlei leuke dieren die in de natuur leven. Het is onmogelijk om ongedierte altijd buiten te houden.

Klachten
Logeren in Toscane bemiddelt in de verhuur van huizen tussen de eigenaar en u. Wij streven een zo compleet mogelijk beeld na van de huizen op onze website. Indien u bij aankomst echter een tekortkoming constateert dient u deze onmiddellijk bij de eigenaar te melden zodat deze een passende oplossing kan treffen. Als de tekortkoming niet binnen redelijke termijn opgelost wordt en afbreuk doet aan uw verblijf, dan dient u deze onverwijld te melden aan Logeren in Toscane Wij zullen trachten alsnog voor een adequate oplossing te zorgen.
Klachten die niet tijdens het verblijf aan Logeren in Toscane gemeld worden, maar eerst na vertrek uit de accommodatie kunnen wij niet meer in behandeling nemen. Na uw vertrek hebben wij geen enkele mogelijkheid meer deze klachten voor u op te lossen.

Huisdieren
Huisdieren worden niet toegelaten tenzij vooraf toestemming is gegeven. Op sommige landgoederen wordt voor het meenemen van uw huisdier een kleine toeslag gevraagd.